• Σύνοψη
  • Πρόγραμμα
  • Περιλαμβάνονται
  • Δεν περιλαμβάνονται
  • Κράτηση

Μια εκδρομή στις αρχαίες πόλεις και τόπους της Μακεδονίας, άρρηκτα συνδεδεμένες με την ζωή του Μέγα Αλέξανδρου, μιας από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ύστερα από τις κατακτήσεις του, η ελληνική κουλτούρα διαδόθηκε σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο, κατακυρώθηκε η αφετηρία ελληνιστικής εποχής και ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε η μεταφορά της αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας στην Δύση.

Θα έχετε την ευκαιρία να αγγίξετε την αρχαία, ένδοξη ιστορία της Ελλάδας και να διαπιστώσετε το μεγαλείο του Μακεδόνα κατακτητή, ο οποίος κατάφερε να αλλάξει την πορεία της παγκόσμιας ιστορίας.

Τοποθεσίες : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΕΛΛΑ – ΒΕΡΓΙΝΑ – ΔΙΟΝ – ΦΙΛΙΠΠΟΙ(ΚΑΒΑΛΑ) – ΑΜΦΙΠΟΛΗ- ΣΤΑΓΕΙΡΑ

Πρόγραμμα

1η Ημέρα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο
Ξεκινάμε την εκδρομή μας από την γνωριμία με την Θεσσαλονίκη – την Βόρεια πρωτεύουσα της Ελλάδας . Η τοποθέτηση της στις ακτές του Θερμαϊκού, απέναντι από τον θρυλικό Όλυμπο, δημιουργεί ιδιαίτερη αίσθηση του χώρου, καθώς η γοητευτική θέα που ανοίγεται από την Άνω Πόλη και την παραλία, δεν θα αφήσει ασυγκίνητο ακόμα και τον πιο έμπειρο ταξιδιώτη. Η πλουσιότερη ιστορία και η πληθώρα αξιοθέατων, που μαρτυρούν για το λαμπερό παρελθόν της Θεσσαλονίκης, αξίζει την προσοχή του κάθε επισκέπτη της πόλης. Η επίλογος της ημέρας μας θα είναι η μετάβαση στο κόσμο γεύσεων της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος

2Η Ημέρα

ΠΕΛΛΑ – ΒΕΡΓΙΝΑ – ΔΙΟΝ

Πρωινό στο ξενοδοχείο
Την δεύτερη ημέρα θα κάνουμε ξενάγηση στις αρχαίες πόλεις την Μακεδονίας και θα επισκεφτούμε την Πέλλα, την κάποτε πρωτεύουσα του Μακεδονικής Αυτοκρατορίας. Η Πέλλα έφτασε στα ύψη της δόξας της την εποχή Βασιλείας του Μεγάλου Αλέξανδρου, είναι ένας αρχαιολογικός χώρος που διαθέτει ένα ενδιαφέρον μουσείο όπου εκτίθενται αρχαία ευρήματα ανεκτίμητης αξίας.
Η συνέχεια της εκδρομής μας θα είναι στη Βεργίνα. Θα μπορέσουμε να δούμε τους τάφους του Φιλίππου Β΄ και του Αλέξανδρου του IV καθώς τους θησαυρούς που περιείχαν. Μετά το γεύμα σε μια παραδοσιακή ταβέρνα, θα οδεύουμε προς τον αρχαιολογικό χώρου του Δίου που ονομάστηκε έτσι από τον θεό της Ελληνικής μυθολογίας.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος

3Η Ημέρα

ΦΙΛΙΠΠΟΙ – ΑΜΦΙΠΟΛΗ – ΣΤΑΓΕΙΡΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο
Αρχίζουμε την μέρα μας με την επίσκεψη της αρχαίας πόλης των Φιλίππων -
σημαντικότερο και αξιόλογο μνημείο ανατολικής Μακεδονίας. Εδώ βρίσκονται μνημεία που ανήκουν τόσο στις ελληνιστικές όσο και στις ρωμαϊκές περιόδους.
Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την αρχαία πόλη της Αμφίπολης, και τα ευρήματα που έχουν έρθει στο φως από τις ανασκαφές που έχουν γίνει κατά περιόδους. Έχοντας πάρει δυνάμεις από το πλούσιο γεύμα στην παραδοσιακή ταβέρνα, θα επισκεφτούμε τα Αρχαία Στάγειρα, στην Χαλκιδική, πόλη – γενέτειρα του Αριστοτέλη, δάσκαλο και μέντορα του μελλοντικού ηγέτη, όπου θα δούμε όλες τις ανακαλύψεις του που παρουσιάζονται υπό μορφή έργων σύγχρονης τέχνης.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος
  • Μετακίνηση σύμφωνα με το πρόγραμμα σε ένα άνετο επαγγελματικό όχημα εξοπλισμένο με σύστημα κλιματισμού (minivan ή minibus)
  • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Θεσσαλονίκη σε standard δίκλινο δωμάτιο κατηγορίας  Standard Twin/Double Room BB (με πρωινό)
  • Ελαφρύ σνακ (επιλογή: κρέπα με γέμιση και φρέσκος ​​χυμός)
  • 2 γεύματα σε γκουρμέ εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη
  • 1 γεύμα σε μια παραδοσιακή ταβέρνα στο Δίον
  • Είσοδος σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Υπηρεσίες ενός έμπειρου πιστοποιημένου ξεναγού καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • προσωπικά έξοδα του πελάτη
  • όλα όσα δεν αναφέρονται στην ενότητα “περιλαμβάνονται”

Δεν σας άρεσαν οι επιλογές;

Μπορούμε να φτιάξουμε την εκδρομή στα μέτρα σας.