• Σύνοψη
  • Πρόγραμμα
  • Περιλαμβάνονται
  • Δεν περιλαμβάνονται
  • Κράτηση

Δημιουργούμε για εσάς ένα πολυήμερο ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο. Επισκεπτόμαστε περιοχές στην Ελλάδα που διακρίνονται για την πλούσια θρησκευτική τους κληρονομιά, όπως αυτή των Μετεώρων. Περιηγούμαστε σε υπέροχα αμπελοτόπια, υπόγεια ατμοσφαιρικά κελάρια και δοκιμάζουμε εκλεκτές ετικέτες κρασιού, με έμφαση στις γηγενείς ποικιλίες που καλλιεργούνται στην χώρα μας.

Η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας αποτελεί μια ακόμη παράμετρο του όμορφου ταξιδιού μας. Ερχόμαστε σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον, κάνοντας ένα διάλειμμα από τους έντονους και απαιτητικούς ρυθμούς της πολύβουης καθημερινότητας μας. Τέλος, δοκιμάζουμε την εξαιρετική γαστρονομία της Θεσσαλίας που φημίζεται για τα εκλεκτά προϊόντα που χρησιμοποιεί για τη δημιουργία των πιάτων της.

Πρόγραμμα

1η Μέρα – Λίμνη Πλαστήρα

10:00 Αναχώρηση από το σημείο διαμονής των πελατών μας

Μοναστήρι της Παναγιάς της Πελεκητής

13:30- 14:30

13:30- 14:30 Επισκεπτόμαστε το Μοναστήρι της Παναγιάς της Πελεκητής στην Καρδίτσα, ένα πανέμορφο μοναστήρι που αιωρείται σχεδόν στο κενό, σε υψόμετρο 1400 μέτρων. Πρόκειται για μια μονή που ιδρύθηκε στα τέλη του 15ου αιώνα και αποτελείται από δύο ναούς, ηγουμενείο, κελιά και τράπεζα που η εξωτερική της όψη παραπέμπει σε φρούριο. Το εσωτερικό του μοναστηριού κοσμείται από αξιόλογες τοιχογραφίες, με αυστηρές μορφές και έντονα χρώματα ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το ξυλόγλυπτο τέμπλο της.

Γνωρίζοντας την Λίμνη Πλαστήρα

15:15 – 16:15

Πραγματοποιούμε το γύρο της όμορφης λίμνης του Πλαστήρα, ακολουθώντας μιας πορεία μέχρι να φτάσουμε στο φράγμα. Πρόκειται για ένα κομψό τόξο, μια εντυπωσιακή τσιμεντένια κατασκευή και ταυτόχρονα ένα ιδανικό σημείο για να απολαύσουμε τη θέα της λίμνης. Λίγο πιο κάτω στη θέση Μούχα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε τα φιόρδ της λίμνης και το απέναντι νησάκι Νιάγκα.

Γεύμα

17:15 – 19:15

Ακολουθεί γεύμα σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο με τζάκι, όπου απολαμβάνουμε φρέσκο χειροποίητο ψωμί ψημένο στον ξυλόφουρνο του εστιατορίου και γευόμαστε τις τραγανές χωριάτικες πίτες που παρασκευάζονται από παραδοσιακά λαχταριστά τυριά. Ακόμη, μεταξύ των επιλογών μας υπάρχουν παραδοσιακά μαγειρεμένα πιάτα στην γάστρα, εξαιρετικής ποιότητας, κρεατικά ψημένα στα κάρβουνα καθώς και απολαυστικά μελωμένα ρεβίθια, με άριστη βελούδινη υφή και μακρά επίγευση. Ο εκλεκτός οίνος δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από το τραπέζι μας, συνεπώς οι οινόφιλοι της παρέας μας μπορούν να επιλέξουν το κρασί που επιθυμούν να συνοδεύσει τα πιάτα τους.

Ξεκούραση στο Ξενοδοχείο - Ελεύθερος Χρόνος -Καρδίτσα

19:30

2η Μέρα Τρίκαλα- Πύλη-Περτούλι

10:30 Αναχώρηση από το ξενοδοχείο

Ιερά Μονή του Αγίου Βησσαρίωνος

11:30- 12:15

Επισκεπτόμαστε την Ιερά Μονή του Αγίου Βησσαρίωνος (Πύλη Τρικάλων) γνωστή και ως Μονή του Σωτήρος των Μεγάλων Πυλών. Πρόκειται για ένα μοναστήρι που ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια του 15ου - 16ου αιώνα και είναι αφιερωμένο στον Χριστό. Ο έμπειρος ξεναγός, θα μας δώσει σημαντικές πληροφορίες για τον κτήτορα της Μονής, το έργο του και τον σπουδαίο βίο του.

Επόμενος σταθμός της όμορφης περιήγησής μας ο Καταρράκτης Παλαιοκαρυάς

13:00- 13:30

Απολαμβάνουμε το τοπίο ενός περίτεχνου και επιβλητικού γεφυριού με δύο τεχνητούς καταρράκτες, η κατασκευή του οποίου τοποθετείται στον 16ο αιώνα. Ο καταρράκτης που βρίσκεται πίσω από το γεφύρι, έχει ύψος 12 μέτρα και ο τρόπος κατασκευής του σε συνδυασμό με το φυσικό περιβάλλον που τον πλαισιώνει, δημιουργεί δέος στον επισκέπτη. Θα μάθουμε για τον ρόλο που είχε τα προηγούμενα χρόνια, θα ενημερωθούμε για την χλωρίδα και την πανίδα της ευρύτερης περιοχής και θα απολαύσουμε τη μαγική ομορφιά του φυσικού τοπίου.

Μεσημεριανό γεύμα στο πανέμορφο Περτούλι

14:15 - 16:15

Από την μεγάλη γυάλινη τζαμαρία του εστιατορίου, ρεμβάζουμε το εκπληκτικό τοπίο του Περτουλίου ενώ στο τραπέζι μας καταφθάνει αγριογούρουνο με δαμάσκηνα, ζαρκάδι κοκκινιστό με σταφίδες και ελάφι με αποξηραμένα φρούτα. Μια μεγάλη ποικιλία γευστικότατων εδεσμάτων έτοιμα προς βρώση. Το σπιτικό εκμέκ ρίχνει ιδανικά την αυλαία στο γεύμα δίπλα στο τζάκι ενώ απολαμβάνουμε εξαιρετικές ετικέτες κρασιού της περιοχής.

Ξεκούραση + Ελεύθερος Χρόνος (Ξενοδοχείο στα Τρίκαλα)

17:00 -19:30

3η Μέρα – Μετέωρα

10:00 Αναχώρηση από το ξενοδοχείο -Τρίκαλα

Μεγάλο Μετέωρο

11:15- 12:30

Ξεκινάμε τη μέρα μας με την επίσκεψή στο Μεγάλο Μετέωρο, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται. Πρόκειται για το παλαιότερο και σημαντικότερο μοναστήρι της περιοχής. Με την καθοδήγηση του ξεναγού μας, θα περιηγηθούμε στο εσωτερικό της και θα πληροφορηθούμε για τον ιδρυτή της Μονής και το σπουδαίο έργο του. Στη συνέχεια, θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το ιστορικής σημασίας ασκηταριό του Οσίου Αθανασίου, το οποίο είναι ένα μικρό κτίσμα που βρίσκεται μέσα στον βράχο. Επιπλέον, θα λάβουμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την πλουσιότερη μοναστηριακή βιβλιοθήκη που υπάρχει στο Μεγάλο Μετέωρο. Πρόκειται για μια βιβλιοθήκη στην οποία παρά τις αντίξοες ιστορικές συγκυρίες, οι μοναχοί κατάφεραν να διασώσουν και να προστατέψουν σπάνια έγγραφα, μοναδικά έντυπα, χειρόγραφους κώδικες, καθένα από τα οποία συνθέτουν την ταυτότητα ενός σπάνιου πολιτιστικού θησαυρού.

Μονή Βαρλαάμ

12:40- 13:55

Επόμενος σταθμός της θρησκευτικής μας περιήγησης είναι η Μονή Βαρλαάμ. Απέναντι από το βράχο του Μεγάλου Μετέωρου, υπάρχει ένας εξίσου επιβλητικός βράχος, μικρότερης έκτασης, πάνω στον οποίο δημιουργήθηκε η Μονή Βαρλαάμ από τον σύγχρονο του Αθανασίου του Μετεωρίτη, αναχωρητή Βαρλαάμ. Γνωρίζουμε από κοντά αυτό το μεγαλόπρεπο καθολικό καθώς και την πλούσια αλλά και αξιόλογη συλλογή χειρόγραφων που φιλοξενεί. Περιηγούμαστε στο μουσείο της Ιεράς Μονής και βλέπουμε μια μεγάλη γκάμα εικονογραφημένων χειρόγραφων και εκκλησιαστικών κειμηλίων. Τέλος, ο έμπειρος και απόλυτα καταρτισμένος ξεναγός, μας «συστήνει» σε ένα πλήθος μνημείων που πλαισιώνουν την εν λόγω Μονή, παρέχοντάς μας πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για αυτά.

Οινικές απολαύσεις στους πρόποδες των μαγευτικών Μετεώρων- Καλαμπάκα

14:30 – 16:00

Με την άφιξή μας στο κτήμα, θα απολαύσουμε μια όμορφη βόλτα στους καταπράσινους αμπελώνες του κτήματος, θα ενημερωθούμε για τις καλλιεργούμενες ποικιλίες, το terroir, τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής και πως αυτές συμβάλλουν στη δημιουργία ποιοτικών κρασιών. Με φόντο τις μαγευτικές εικόνες που συνθέτουν το τοπίο, θα αφήσουμε πίσω τους αμπελώνες και θα μπούμε στον χώρο του οινοποιείου, όπου θα ενημερωθούμε για όλα τα στάδια παραγωγής, οινοποίησης και αποθήκευσης του κρασιού. Μια διαδικασία που αντικατοπτρίζει το μεράκι του κάθε παραγωγού και την προσπάθεια ενός ολόκληρου χρόνου.
Στη συνέχεια, επισκεπτόμαστε το κελάρι όπου οι συνθήκες του χώρου, ο χαμηλός φωτισμός και η απουσία θορύβου επιτρέπουν στα κρασιά να εξελιχθούν, να ωριμάσουν και να αναδείξουν τα καλύτερα αρώματά τους, μέχρι να είναι έτοιμα προς κατανάλωση. Και φυσικά φτάνει η ώρα της δοκιμής! Η οινογευσία μας θα συνοδεύεται από εκλεκτά τοπικά παραδοσιακά προϊόντα που φημίζονται για την ποιότητά τους και την απολαυστική τους γεύση.

Γεύμα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου -Τρίκαλα

16:45 – 18:45

Ελεύθερος Χρόνος

19:00

4η Μέρα

09:45 Αναχώρηση από το ξενοδοχείο - Τρίκαλα

Επισκεπτόμαστε την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος στα Μετέωρα, ένα μοναστήρι που στέκεται στην κορυφή ενός μεγαλοπρεπούς βράχου

10:30- 11:45

Η θέα που θα αντικρύσουμε από τους εξώστες της Μονής, θα μας ανταμείψει στο έπακρο για την προσπάθεια που θα χρειαστεί να καταβάλουμε προκειμένου να την προσεγγίσουμε. Στα νότια, στη βάση του βράχου απλώνεται η πόλη της Καλαμπάκας, με τον Πηνειό Ποταμό και τους ορεινούς όγκους του Κόζιακα και της Πίνδου στο βάθος. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και το παρεκκλήσι του Τιμίου Ιωάννη του Προδρόμου. Ένας εξαιρετικός μικρός, κυκλικός ναός, λαξευμένος στον βράχο.

Αφήνοντας πίσω μας την επιβλητική Μονή της Αγίας Τριάδας, σταματούμε στην Μονή του Αγίου Στεφάνου στα Μετέωρα

12:00 – 13:15

Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της συστάδας των μετεωρικών βράχων και είναι ένα από τα ελάχιστα μοναστήρια που θα επισκεφθούμε, δίχως να απαιτείται ανάβαση σκαλοπατιών καθώς η μεταφορά μας θα πραγματοποιηθεί μέσω μιας μικρής γέφυρας. Πρόκειται για ένα γυναικείο αυτήν την φορά μοναστήρι, το οποίο επιδεικνύει πλούσιο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο. Ο ξεναγός, θα μας παρέχει όλες τις πληροφορίες που αφορούν στην ιστορία της Μονής, τον ιδρυτή της καθώς και την παράδοση της στην ελληνική παιδεία και τα γράμματα.

Εξερευνώντας το Μουσείο Φυσικής ιστορίας Μετεώρων και το Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα

13:45- 15:00

Ξεκινά η γνωριμία μας με μια πλούσια ιδιωτική συλλογή πτηνών και θηλαστικών, μια αξιοσημείωτη προσπάθεια συγκέντρωσης - αντιπροσωπευτικών δειγμάτων - άγριας πανίδας από όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους, τρία είδη πτηνών που έχουν εξαφανιστεί αλλά και 17 εκθέματα ζώων που χρονολογούνται έως και 180 χρόνια πίσω στην βικτωριανή εποχή. Στη συνέχεια εξερευνούμε και γνωρίζουμε το θαυμαστό μανιταρόκοσμο. Ο ξεναγός μας ενημερώνει για μια μεγάλη ποικιλία μανιταριών που συναντούμε εντός του μουσείου. Η συλλογή των εκθεμάτων που θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε αποτελείται από γλυπτά μανιτάρια που μοιάζουν σχεδόν με αληθινά. Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια παρουσίαση αυτών με βάση το οικοσύστημα που φύεται το κάθε είδος τους.

Μεσημεριανό γεύμα στην πόλη των Τρικάλων

15:40 –17:40

Γνωριμία με την πόλη των Τρικάλων

17:45- 19:15

Ξεκινούμε τον περίπατό μας από το επιβλητικό Φρούριο με τον Πύργο και το ρολόι του. Ανεβαίνοντας στον Πύργο του ρολογιού έχουμε την δυνατότητα να θαυμάσουμε από ψηλά την πόλη των Τρικάλων. Στη διάρκεια της διαδρομής μας απολαμβάνουμε την θέα του γραφικού Ληθαίου Ποταμού, που διασχίζει την πόλη διαγωνίως και τις ποικίλες γέφυρες που συνδέουν τις δύο όχθες του. Πανύψηλα πλατάνια, άγριες καστανιές και πλήθος δέντρων είναι κάποιες από τις εικόνες που συναντούμε κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας. Ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας με την επίσκεψη στο Κουρσούμ Τζαμί. Ο πάντα πρόθυμος ξεναγός μας αποκαλύπτει μέσα από μια αξέχαστη αφήγηση την ιστορία αυτού του αντιπροσωπευτικού δείγματος ανατολίτικης αρχιτεκτονικής.

Eπιστροφή στο Ξενοδοχείο – Ελεύθερος Χρόνος

20:00

5η Μέρα

10:00 Αναχώρηση από το ξενοδοχείο -Τρίκαλα

Day X

11:30 - 13:00 Εμπειρία Μανιταριών

Εμπειρία Μανιταριών που θα σας μείνει αξέχαστη!(Γρεβενα) Θα έχουμε τη δυνατότητα λίγο πριν το τέλος της πολυήμερης περιήγησής μας, να επισκεφθούμε ένα εργαστήρι που παρασκευάζει προϊόντα μανιταριών. Ακολουθεί ένα άκρως ενδιαφέρον σεμινάριο που θα μας εισάγει στα βασικά είδη μανιταριού που φύονται στην Ελλάδα και φυσικά γευστική δοκιμή μιας μεγάλης ποικιλίας αυτών.

Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη

15:15

Δεν βρέθηκαν πληροφορίες

Δεν βρέθηκαν πληροφορίες

Δεν σας άρεσαν οι επιλογές;

Μπορούμε να φτιάξουμε την εκδρομή στα μέτρα σας.