Διάρκεια: 1 διανυκτέρευση/2 ημέρες
  • Σύνοψη
  • Πρόγραμμα
  • Περιλαμβάνονται
  • Δεν περιλαμβάνονται
  • Κράτηση

Ένα όμορφο διήμερο για όσους θέλουν να περιηγηθούν στους πανέμορφους αμπελώνες της Δράμας και της Καβάλας, να γευτούν εξαιρετικές εσοδείες παλαιωμένων οίνων και να δοκιμάσουν πιάτα υψηλής γαστρονομίας. Ακόμη, ο οινογαστρονομικός σας περίπατος πλαισιώνεται από τις ποικίλες πολιτιστικές διαδρομές που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για εσάς, που επιθυμείτε να γνωρίσετε κάποιες από τις πτυχές του ελληνικού πολιτισμού.

Περιοχή περιήγησης: Δράμα- Καβάλα
Διάρκεια περιήγησης: 1 διανυκτέρευση/2 ημέρες

Πρόγραμμα

1η Μέρα

-

Αναχώρηση των επισκεπτών από το ξενοδοχείο τους

10:00

Εξερεύνηση του Σπηλαίου του Αγγίτη στη Δράμα.

12:15 – 13:30

Ξεκινάμε την εκδρομή μας με την εξερεύνηση του μεγαλύτερου ποτάμιου σπηλαίου στον κόσμο. Φεύγουμε 25 χλμ βορειοδυτικά της Δράμας και φτάνουμε στο δήμο Προσοτσάνης, όπου συναντούμε και το συγκεκριμένο Σπήλαιο. Βαδίζοντας πάνω σε έναν τεχνητό γεφυράκι που το διασχίζει, παρατηρούμε τους πολύχρωμους και εντυπωσιακούς σταλακτίτες και ενημερωνόμαστε από τον έμπειρο σπηλαιολόγο για την τοποθεσία του, τη διάταξή του καθώς και για την πανίδα που ζει στο εσωτερικό του.

Αφήνοντας πίσω μας το όμορφο σπήλαιο, θα ακολουθήσουμε μια διαδρομή ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση και πλατάνια, μια διαδρομή που δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα για χαλάρωση και επαφή με την φύση προκειμένου στη συνέχεια να επισκεφθούμε ένα εξαιρετικό οινοποιείο της περιοχής.

Δοκιμάζοντας εκλεκτά κρασιά στη Δράμα

14:15- 16:15

Επόμενος σταθμός της περιήγησής μας η οινική Δράμα. Πρόκειται για μια περιοχή που διαθέτει μια αρκετά μεγάλη γκάμα οινοποιείων σε σχέση με το μέγεθός της. Η πλειοψηφία τους είναι γνωστή για τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις και τα εκλεκτά κρασιά. Κρασιά που αντικατοπτρίζουν το terroir της περιοχής όπου καλλιεργούνται και το αστείρευτο μεράκι των δημιουργών τους. Επισκεπτόμαστε ένα εξαιρετικό οινοποιείο 4,000 τ. μ,. αρχιτεκτονικά εμπνευσμένο από τα μακεδονίτικα αρχοντικά, τους ατμοσφαιρικούς χώρους παλαίωσης που διαθέτει , τα υπόγεια κελάρια του, πολλά μάλιστα εκ των οποίων φιλοξενούν ιδιωτικές συλλογές κρασιού. Περιηγούμαστε στους υπέροχους αμπελώνες και φυσικά δοκιμάζουμε! Τι άλλο από γευστικά κρασιά, ερυθρά και λευκά, παλαιωμένα και δεξαμενής, κρασιά που φτιάχτηκαν για εκλεκτούς ουρανίσκους και συνοδεύονται από ενδιαφέροντα και άκρως απολαυστικά τοπικά εδέσματα.

Επιστροφή και διαμονή στο ξενοδοχείο

16:45 – 17:45

Γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής - Δράμα

18:00 – 20:00

Γευματίζουμε σε έναν μοναδικό χώρο, απαράμιλλης αισθητικής όπου η μεσογειακή διατροφή συναντά την υψηλή γαστρονομία. Εξαιρετικά πιάτα που δημιουργούνται αποκλειστικά για εσάς που αγαπάτε το καλό φαγητό. Ακόμη, θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε μοναδικά κρασιά που προέρχονται τόσο από τον ελληνικό όσο και από τον διεθνή αμπελώνα. Μια μοναδική γαστρονομική αφήγηση σας περιμένει.

Ελεύθερος Χρόνος

20:15

2η Μέρα

09:00 Αναχώρηση από το ξενοδοχείο

Επισκεπτόμαστε τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων στην Καβάλα

09:40 – 10:40

Ξεκινάμε την μέρα μας μέσα από την άκρως ενδιαφέρουσα ξενάγηση σε ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Περιηγούμαστε σε έναν αρχαιολογικό χώρο αδιαμφισβήτητης ιστορικής αξίας. Πηγαίνουμε εκεί όπου πανίσχυροι βασιλιάδες του αρχαιοελληνικού κόσμου, Ρωμαίοι στρατηγοί και χιλιάδες στρατιώτες, απόστολοι των πρωτοχριστιανικών χρόνων άφησαν τα ίχνη τους ανεξίτηλα, γράφοντας τη δική τους ιστορία. Μαθαίνουμε για όλες εκείνες τις περίοπτες προσωπικότητες που διαμόρφωσαν το δυτικό πολιτισμό. Επισκεπτόμαστε μοναδικά μνημεία που σώζονται έως σήμερα και αποτελούν μάρτυρες της μακραίωνης ιστορίας των πολιτισμών που διασταυρώθηκαν και αναπτύχθηκαν στην περιοχή.

Γνωρίζουμε το Imaret και την σπουδαία ιστορία του

11:15 – 12:00

Πρόκειται για ένα τεράστιο οικοδόμημα που χτίστηκε το 1817 από το Μεχμέτ Αλή Πασά. Το Ιμαρέτ υπήρξε θρησκευτικό και εκπαιδευτικό κέντρο μεγάλης ακτινοβολίας που λειτούργησε κατά τη διάρκεια του 19o αιώνα και μέχρι τις αρχές του 20ου. Το 1954 χαρακτηρίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση ως διατηρητέο μνημείο. Το κομψοτέχνημα της Ισλαμικής αρχιτεκτονικής λειτουργεί πλέον ως ξενοδοχείο πολυτελείας και αποτελεί το πρώτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα που λειτουργεί σε έναν ιστορικό χώρο. Μέσα από την ξενάγησή μας θα συλλέξουμε πλήθος πληροφοριών για αυτό το εξαίρετο κτίριο, υπό την πολύτιμη καθοδήγηση πάντα των έμπειρων και ενημερωμένων ξεναγών μας.

Δοκιμάζοντας εκλεκτά Μακεδονίτικα κρασιά

12:45- 14:30

Ο τελευταίος σταθμός του όμορφου διημέρου μας είναι ένα οινοποιείο απαράμιλλης αισθητικής και υψηλής αρχιτεκτονικής με εξαιρετικά κρασιά. Πρόκειται για ένα επιβλητικό κτίριο που περιβάλλεται από τον αμπελώνα του κτήματος. Θα περιηγηθούμε εντός του οινοποιείου, στους χώρους παραγωγής, εμφιάλωσης, παλαίωσης καθώς και στα ατμοσφαιρικά υπόγεια κελάρια του. Θα πληροφορηθούμε για τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στο κτήμα, για τις τεχνικές οινοποίησης και φυσικά θα δοκιμάσουμε μια μεγάλη γκάμα ερυθρών και λευκών οίνων που θα συνοδεύονται από λαχταριστά εδέσματα. Η διακεκριμένη οινολόγος του κτήματος θα είναι η οδηγός μας σε αυτήν την τόσο ενδιαφέρουσα ξενάγηση και θα μας πληροφορήσει για καθετί που συνθέτει την ταυτότητα αυτού του οινοποιείου.

Γεύμα στη Θεσσαλονίκη

15:45- 17:15

Ο επίλογος της διαδρομής μας πλαισιώνεται από εξαιρετικές γεύσεις μακεδονίτικης κουζίνας. Θα απολαύσουμε μοναδικά πιάτα φτιαγμένα με πολύ μεράκι, παίρνοντας μια γεύση της τοπικής βορειοελλαδίτικης γαστρονομίας! Ακολουθήστε μας!

Επιστροφή στο σημείο διαμονής

17:30 -18:00

Δεν βρέθηκαν πληροφορίες

Δεν βρέθηκαν πληροφορίες

Δεν σας άρεσαν οι επιλογές;

Μπορούμε να φτιάξουμε την εκδρομή στα μέτρα σας.